Fermentace

Autor materiálu: Tomáš Feltl

Materiál je vhodný pro předměty:

  • Fyzika

  • Chemie

  • Zeměpis

  • Biologie

  • Informatika

Materiál je určen pro technologie:

  • Pasco

  • SAM Labs

  • iRobot

  • RoboWunderkind

Popis materiálu

Fermentace, neboli kvašení, je proces, při kterém dochází k přeměně látek činností mikroorganizmů. Typicky se jedná o metabolické (katabolické) reakce, při nichž vznikají ze složitějších látek jednodušší. Studium kvašení stálo u zrodu biochemie a následně biochemického oboru - enzymologie. Biochemie je tak jako vědní obor nedílně svázána se jménem Eduard Buchner, který získal za svůj objev "nebuněčného kvašení" v roce 1907 Nobelovu cenu.
Kvasné procesy jsou často využívány v potravinářství (výroba piva, vína, kyselého zelí, octa, kynutého těsta, ...).
V našem experimentu si založíme kvasnou kulturu a budeme sledovat změny obsahu látek v průběhu kvasného procesu.

Fotografie

Fermentace
Fermentace
Fermentace
Fermentace
Fermentace

Podklady ke stažení

Pro stažení dokumentů se prosím přihlašte. Pokud ještě nemáte účet, zaregistrujte se.

Kontaktujte nás

Hledáte inspiraci, technickou či metodickou pomoc? Uvítáte školení o renomovaných lektorů z řad učitelů? Neváhejte nás kontaktovat!

+420 222 312 451

Vyplňte prosím své jméno

Neplatný vstup

Neplatný vstup

Neplatný vstup

Vyplňte prosím svůj telefon

Vyplňte prosím správně svůj email

Zanechte nám prosím zprávu

* povinná položka

Udělte prosím souhlas